SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Golfin ja pokerin pelaajia
December 8th, 2014 by admin

Heti ensimmäisenä ei ehkä tule yhdistäneeksi näitä kahta lajia mielessään, mutta todellisuudessa golfilla ja pokerilla on yllättävän paljon samaa. Esimerkiksi molemmissa lajeissa on sekä taidolla että tuurilla oma osuutensa pelin etenemisessä. Myös matemaattinen lahjakkuus tuntuu olevan eduksi molemmissa lajeissa, sillä sekä Moneymaker, Boeree että Duhamel ovat olleet matemaattisesti suuntautuneita. Maailmassa on myös useita pokerin huippupelaajia, jotka harrastavat myös golfia – ja toisaalta golffareita, jotka harrastavat pokeria ja muita korttipelejä.

Eräs tällainen on kuuluisa pokeritähti Chris Moneymaker, joka on vuonna 1975 syntynyt amerikkalainen pokeriammattilainen. Hän voitti vuonna 2003 World Series of Pokerin (WSOP) pääturnauksen Las Vegasissa. Alunperin hän opiskeli laskentatoimea Tennesseessä yliopistossa, ja valmistuttuaan hän työskenteli kirjanpitäjänä. Mutta sittemmin hän sai paikan WSOP-turnaukseen PokerStars -nettipokerisivustolla järjestetyn turnauksen kautta. Asiat etenivät, ja lopulta Moneymaker voitti siis yllättäen myös pääturnauksen. Rahapalkinto oli noin 2,5 miljoonaa dollari eli yli 2 miljoonaa euroa.

Toinen kiinnostava nimi on Liv Boeree – naispuolinen pokeritähti. Hänellä on hyvin mielenkiintoinen tausta, sillä englantilainen Boeree opiskeli alkujaan astrofysiikkaa Manchesterin yliopistossa, ja saavutti myös tutkinnon. Sen jälkeen hän teki kuitenkin uraa mallina ja televisiotähtenä. Lopulta hän keksi laittaa älynlahjansa pokerin käyttöön, ja hänet valittiin vuonna 2005 englantilaiseen pokerirealityohjelmaan. Tämän jälkeen hän alkoi myös juontamaan televisiossa erilaisia pokeriohjelmia. Hän on menestynyt mm. Five Star World Poker Classicissa, joka järjestetään Las Vegasissa. Toinen mainitsemisen arvoinen pokeri- ja golf-pelaaja on Jonathan Duhamel. Hän tulee Kanadasta ja opiskeli aikaisemmin rahoitusalaa. Nyttemmin hän on kuitenkin tienannut miljoonia dollareita World Series of Poker (WSOP) -kilpailuissa. Hän kehittyi nopeasti pokerissa ja lopulta hänestä tuli pelin ammattilainen. Lisäksi hän on intohimoinen jääkiekon ystävä ja harrastaja. Nettipokeri -tähdistä voit lukea lisää PokerStars sivustolla.

Nettipokeri on luonut monia Chris Moneymakerin, Liv Boereen ja Jonathan Duhamelin kaltaisia menestyneitä tähtiä. Heidän kaltaisensa tuhkimotarinat ovat myös nostaneet nettipokerin räjähdysmäiseen suosioon niin USA:ssa kuin muuallakin. Myös Suomessa on ainakin tusinan verran kansainvälisesti menestyneitä pokerin ammattilaisia.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa